setmanarisoller.catsepBlogs del Setmanari Sóller

Xus dimiteix com a coordinador del futbol base

22 setembre 2009 – 22:27

Xus Brugos decideix dimitir com a coordinador del futbol base. Ha perdut l´ il•lusió, desprès de veure el nul recolzament d’una minoria important de pares, que tot i no ser molts Xus ha considerat que eren suficients. Brugos tenia un projecte serio i molt engrescador, però a n´ aquest començament de temporada s’ adonat que no disposava del suport de la majoria i ha perdut les ganes, fins el punt de ser anguniós per ell anar al camp de futbol.
És inconcedible que alguns pares siguin capaços de posar-se encotra de Xus, per ells el més important és que juguin els seus i ja de pas intenten intercedir amb el que ha de fer l’entrenador o en el cas coordinador. Quan un té interessos creats i  questiona la tasca del tècnic perd tota creabilitat, nomes ho fan el que no s’entenen de futbol. De pena amics. Si no s´ està d’acord amb el treball del coordinador es fa a saber a la junta directiva i si aquesta hi està conforma a final de temporada  prescindeix dels seus serveis. Molt malament, no teniu ni punyetera idea de futbol i jo no som cap catedràtic, però si tenc l’experiència suficient per dir-vos que el mon del futbol és un altre història,- que no basta haver jugat!!! has d’haver entrenat alguns anys i fer els cursets d’entrenador adients.

 1. 11 respostes a “Xus dimiteix com a coordinador del futbol base”

 2. Vull dir d’entrada, que el meu coneixement del futbol base i les seves problemàtiques és molt bàsic, però aquesta dimisssió em sorprèn, i més si ha estat provocada per “agents externs”. En aquesta vida tot és qüestionable, però crec que en Xus, que és un futbolista en majúscules, un veritable home de futbol, ex-jugador recordat i ara tècnic compromès en la formació de la pedrera de Sóller, és una persona adient pel càrrec de coordinador, i, per la informació que tenc, ha fet molta de feina desde que ocupà el càrrec. La impressió que jo he tengut és la d’un coordinador capacitat que sabia el que manejava. Aquesta no és una bona notícia pel futbol solleric.

  Per Toni Celià el set. 23, 2009

 3. Molt mala noticia pel futbol base. Crec que s’hauria de criticar menys i fer mes feina per dur endavant els futurs futbolistes DEPORTISTES del nostre poble. Sense cap dubte ni una, el troberem a faltar.Anims Xus

  Per guiem sec el set. 23, 2009

 4. La llàstima, Xus, és que “ells” s’han sortit amb la seva…
  Sigui com sigui, ànims i a trobar noves il·lusions, que segur que n’hi ha!

  Per pere el set. 23, 2009

 5. Una llàstima pel futbol i una bona notícia per a la resta d’esports perquè en Xus està lliure, i com és sabut i valorat per molts, en Xus és un home que a dedicat tota la seva vida a l’esport i darrerament a la formació de jugadors posant tots els seus coneixements (que no són pocs) a disposició del futbol solleric. Jo el voldria tenir amb mi al volei, perquè una persona que hi dedica tan de temps a un esport i amb tant passió i voluntat perfeccionista com ho feia en Xus, estic segur que en poc temps seria molt útil a qualsevol esport. Així que públicament puc dir: “Xus, ens vols ajudar al volei? Tens les portes obertes” Una pena que es deixi perdre un treballador per l’esport com tu. Però segur que ara ets sents molt més aliviat i tot això que ho guanyaràs en salut, tu i la teva família. Una abraçada, amic

  Per Toni el set. 23, 2009

 6. Ara més que mai Xus necessita el suport de la gent que creia en el seu projecte. Que torni enrere serà difícil, però si que és necessari la seva aportació en el Futbol Base, el seu projecte ha de continuar davant tot, perquè la seva idea, ha estat, és i serà la millor, per la formació i l’educació esportiva dels nins

  Per Joan Antoni el set. 23, 2009

 7. Desde fa molt de temps seguest aquest blog,pero mai hi volia escriure,pero ara a arribat a un punt que val la pena explicar lo que per jo o qualsevol que juguedor de futbol sent i que molts de vosaltres sabeu,els records que te queden de jugar.Ja fa molt temps que a infantils mos juntarem als Sagrats Cors i el Sollerense,va ser una temporada que a tots als qui la jugarem inclos el public que mos venia a veure al camp disfrutarem, sentian que aixo seria irrepetible(venia quasi la mateixa gent a vourermos que al Soller) i aixi ha estat,pero l´home viu tambe dels records,Campions d´nfantils,Viatje a Alemanya (campions dels dos torneig),Baixada de dalt des Coll de Soller a peu(celebrant el titol de lliga),Sopars a cals Pares de un jugador o l´altra,dave igual lo mes important es que erem un grup d´infants que tant en Pep Got com en Miquel Bestard varem voler perdre molt i molt de temps per tenir-mos contents i ho aconseguiren i que desde aquestes lineas darlos ses gracies.Sens dubte un dels millors records de sa meva etapa de jugador.
  Just dire que no es facil sa feina que fan es entrenadors,coordinadors i als molts involucrats amb ajudar als equips d´atlots,lo que me sap greu es que hi hagi gent que sols critique i no ajuda com faien altra temps,no es una feina facil i menys si a damunt nomes hi cauen critiques.
  Caldria pensar i demanar als atlots si troben que en Xus ho fa tant malement com diuen ses critiqes ja que ells al cap de un parell de anys ho recordaran.
  Perdonau si hi ha faltes d´ortografia
  Una abraçada,Xus

  Per Toni Bujosa el set. 23, 2009

 8. Segueixo aquest blog desde que se va crear, com sa majoria de blogs i fòrums de gent sollerica. Normalment dic per tot sa meva però aquí no volia dir res, tot i que he estat 14 anys futbolista federat i fa poc que ho vaig deixar anar per desmotivació.

  Sempre he pensat que es futbol solleric es una gran casa de fantasmes (preniu-ho com volgueu). Sempre passen coses rares, sempre hi ha mal rollo, sempre hi ha gent que posa a parir a altra gent. En definitiva, mai ha conseguit tenir una estabilitat que requereix un club de futbol perquè ses coses funcionin bé. Sempre que hi ha hagut gent bona hi ha hagut un sector que ho ha enviat tot a la mer… i això és trist. Al cap i a la fi, això no és més que un esport, un joc, i per sa majoria de nins i adults que el practiquen a Sóller MAI DEIXARÀ DE SER UN HOBBY. El problema a nel futbol base sempre han estat els pares, que pensant-se que els seus fills arribaran a ser grans estrelles, s’han ficat a dedins a voler controlar es sarau o han quedat a fora a criticar cada moviment que pogués perjudicar els seus fills. Idò! lo patètic es que sempre s’han surtit amb sa seva. Per jo hi ha hagut 3 persones que han fet o han intentat que es futbol base fos lo que hauria de ser (record que es futbol solleric, defora de sa vall, està MOLT ben vist i s’en xerrar de maravella com un club d’alt nivell). Aquestes tres persones són en P. Rodríguez, en Jaume Alcover i ara en Xus. I tots tres han partit cremats. És trist però és així. Segurament mai ningú lis reconeixerà els seus mèrits perquè al cap i a la fi, els pares sempre han criticat tot lo que han pogut criticar (i quan dic tot dic entrenadors, ajudants d’entrenadors, coordinadors, directiva, i fins i tot es propis nins…que això darrer ja és lo mes patètic) Només vull animar a nen Xus a que torni i que deixi fer aquesta gent, que no en tenen ni idea de lo que és es futbol base, que no només és guanyar un punyetero partit ni ser més competitius. És aprendre a jugar, aprendre els valors per ser un esportista exemplar, i aprendre a conviure amb equip i a respectar a nes altres. Els pares que es pensin que tenen estrelles a ca seva, que ho segueixin fent, s’òstia que se pegaran d’aquí un perell d’anys serà més grossa. I basta mirar lo que hi ha: quants de futbolistes sollerics han pogut viure des futbol es darrers 20 anys? jo en cont poquets…

  PD: que ningú se pensi que estic a nes futbol base, ni he fet mai d’entrenador des futbol base, ni ho seré. Només conec a nen Xus de vista. Però fa temps que ho pens i pareix mentida que amb es anys no se solucionin es mals d’una de ses millors pedreres de Mallorca.

  Salut i ànim Xus, no ho deixis homo.

  Per T.P. el set. 23, 2009

 9. Jo només vull afegir-me al que ha escrit en Toni Colom, amb qui coincidesc al cent per cent, i donar tot el meu suport a Xus. Desconec el funcionament i la problemàtica del futbol base, però del que no tenc dubtes és de la voluntat, entrega, dedicació i validesa de Xus. Ànims!

  Per Fredy el set. 24, 2009

 10. El que realment és cert de tot això, és que qui acaba perdent amb dimissions com la d’en Xus, és Sóller en general i, més concretament, el jovent de Sóller, perquè amb actituds com aquestes el que s’aconsegueix és que gent que ajuda a educar i formar al al·lots i al·lotes sollerics en un ambient saludable com és el de l’esport, es deixi perdre perquè es cremen, no d’aguantar als al·lots i de fer la feina, sinó d’aguantar les crítiques la majoria de les quals són infundades. Fer una bona cantera no és cosa d’un any, és el resultat de molts anys de planificació, de trobar una línia que conduesqui al millor sistema que pugui aportar els millors resultats, i de dedicar-hi moltes i moltes hores. I que quedi clar que els millors resultats no són les victòries als marcadors dels camps, són les victòries de la feina ben feta aconseguint bons jugadors però millors persones. I se de primera mà que en Xus s’esforçava en aconseguir aquest sistema i crec que havia trobat la línia a seguir utilitzant nous mètodes d’entrenament a Sóller. Ànims Xus
  PD: supòs que el lloc d’entrenador de l’equip aleví no va implícit dins aquesta dimissió

  Per Toni el set. 24, 2009

 11. Gracies a tots per els vostres comentaris i els vostres ànims. Jo estic be perque tenc la conciencia molt tranquila de que la feina que he fet sempre ha estat per be dels atl.lots i sempre mirant lo millor per ells, segur que m’he equivocat i segur que més d’una vegada, evidentment sempre inconscientment.

  Ara per ara no puc tornar a la coordinació perque no tenc ànims de tirar al davant, tenia molt clar quin era el camí per tenir un club modélic i era un camí llarg de 4 o 5 anys però també tenc clar que quan un perd les ganes i la motivació no ha de seguir perque perjudica més que beneficia, hagués estat molt fàcil per jo quedar-me amb el dotblers que me donaven i passar de tot, però jo no sonc així.

  Ara ajudaré al màxim al coordinador que hi hagui, si ell vol, i desde l’ombra intentaré ajudar amb lo que me demanin.

  Toni, no tenc ni idea de voley, gracies per el teu oferiment i sí seguiré entrenant l’aleví.

  Gracies de nou a tots, veig que enteneu perfectament la meva situació

  Per Xus el set. 24, 2009

 12. Xus, no te preocupis si no en tens ni idea de voley, no te posarem d’entrenador, però podries desenvolupar altres tasques com és el cas de l’actual seleccionador nacional masculí de voley Julio Velasco. Ell és tota una icona dins el món del voley, ho ha guanyat tot, però també va exercir dins el món del futbol (i segur que en tenia tanta idea de futbol com tu de voley) essent el director esportiu del Lazio 😉

  Per Toni el set. 25, 2009

Perdó, el comentaris per aquesta entrada estan tancats ara mateix.